Vaalitentissä Kalles (AK Keitele, III.12)

Joukkueen organisoiminen

Mikä on tavoitteesi maajoukkueen kanssa ja miten aiot tavoitteeseen päästä?

– Ensimmäisinä kausina pitää rakentaa vahva pohja maajoukkueelle. Sitä yritän luoda, pitkälle pitää luoda, toimia organisaatio. Tulevissa MM kisoissa, tavoitteeni on mitallipelit.

Miten aiot hallita kokonaisuutta? Saat todennäköisesti pelaajadataa sekalaisessa muodossa sähköpostiin, ppm-postiin ja joka paikkaan. Parin viikon päästä tilanne voi olla jo toinen ja data olisi uusittava. Missä ja miten ylläpidät valtavaa datamäärää?

– Todellakin on luvassa paljon, pelaajadataa. Kaverini kanssa ollaan pyöritetty nytten ajatusta ilmassa. Jonkinlainen taulokkolaskenta tyyppinen ohjelma pitää tehdä. Mahdollisesti itse suunittelen, jonkinlaisen ohjelman juuri maajoukkuueelle.

Miten aiot suorittaa pelaajien etsimisen?

– Ensiksi hommaan muutaman “apuvalmentajan”, sen jälkeen aletaan kauhoa läpi kaikki vaihtoehdot, niin suomesta, kuin ulkomailtakin. Suurin osa pelaajien omistajista, ottaa varmaan itsekkin yhteyttä, pääosin etsintä kummiskin suoritetaan yhteistoimin apuvalmentajien kanssa.

Oletko ottamassa avuksesi apulaisia? Jos olet, niin mitä he tulevat tekemään?

– Olen ottamassa. Tulevat toimimaan maajoukkueen parissa. Pelaajien etsinnästä, aina taktiikka palavereihin. Apulaisten toiminta, tulee olemaan suuressa arvossa. Jokaiselle halukkaalle löytyy jotain tehtävää.

Oletko todella varma, että sinulla on aikaa ja halua ryhtyä tällaiseen projektiin? Ettet kyllästy heti valinnan jälkeen?

– Kun puhutaan maajoukkueen valmentamisesta. Kaikki jotka ovat asettuneet ehdolle, he ovat jo siten lupautuneet hoitaa tehtävänsä, kunnolla ainakin sen vuoden. Aikaa minulla riittää, jo opiskelun ohella. Koneella tulee vietettyä paljon aikaa 🙂

 

Pelaajavalinnat

Mitä tulet painottamaan pelaajavalinnoissa?

– Lahjakuutta, sekä kokemusta. Kokemus on ensimmäisissä kisoissa arvaattoman tärkeää. Lahjakkuutta pitää olla, että pelaaja pelaa pitkän uran, eikä ensimmäiset kisat jää hänen viimeisikseen, tämäntyyppisiä pelaajia en aio rinkiin ottaa. Tiukoissa peleissä kun pistetään keltanokka kehiin, ei hyvää seuraa 🙂

Missä suhteessa painotat pelaajien aputaitoja päätaitoihin verrattuna? (Anna summittainen arvio esim. 2:1:1 tai 100-55-45)

– Laiteaan nyt pari esimerkkiä. Maalivahti: Tor 90 Tek 60 Syö 60. Pakki: Puo 80 Lau 50 Syö 50 Tek 40 Agr 50

Kuinka paljon painotat laukausta laitureille, keskushyökkääjille ja puolustajille? Montako prosenttia päätaidosta?

– Laukaus on suuressa arvossa itselläni. Noin 55-60%

Kuinka merkittävänä pidät pelaajien kokemusta? Kuinka paljon esimerkiksi 10 kokemuspisteen ero mielestäsi merkkaa pelaajien valinnassa?

– Riippuu tietenkin, onko pelaaja lahjakas. Jos ei ole lahjakas pelaaja samalla, maajoukkueeseen ei ole asiaa. 10 kokemuspisteen ei ole ratkaisevaa, kuten sanoin jos pelaaja on lahjakas, ja edes hieman kokemusta, niin joukkueeseen pääsee. Kokemattomatkin pelaajat tulevat pääsemään, jos ovat todella hyviä. Tässä rakennetaan nyt tulevaisuutta suomelle, ei ensimmäisiin kisoihin tarvitse mennä “papoilla”

Otatko valinnoissa huomioon lahjakkuuden, iän ja uran pituuden jopa välittömän menestyksen menettämisen uhan alla?

– Kaikki esittämäsi asiat otetaan huomioon. Kuten sanoin, nyt kannattaa rakentaa tulevaisuuden joukkue. Pärjäisimme varmaan paremmin, jos ottaisimme kokeneita jamppoja kehiin, mutta missä olisi tulevaisuus?. Ei missään.

Millaiseksi näet mahdollisuuden, että nyt maajoukkueeseen valitut pelaajat olisivat avainasemassa myös muutaman kauden päästä?

– Rakennan joukkueen, tulevaisuutta ajatellen. En ensimmäisiä kisoja, joten monet pelaajat tulevat pelaamaan myös ensimmäisten kisojen jälkeen.

 

 

Kokoonpanot

Mitä pidät tärkeimpinä tekijöinä kokoonpanoja luodessasi?

– Pelaajien kemioita, sekä tasaisuutta. En aio tehdä yhtä “super” kenttää, vaan teen ketjut tasaisesti.

Missä vaiheessa lyöt lopullisen 50 pelaajan ryhmän lukkoon?

– Kun pelaajat on löydetty, niin melkeinpä heti.

Kuinka moni joukkueeseen valituista pelaajista tulee olemaan laitureita, kuinka moni senttereitä, puolustajia ja maalivahteja?

– 50pelaajan joukkueesta, tulee noin 20laituria, 10centteriä, 16pakkia, 4maalivahtia.

Miten tulet peluuttamaan pelaajia harkkakaudella? Peluutatko alussa valitsemaasi miehistöä arvokisojen loppuun asti, vai vaihtuvatko miehet välillä?

– Heti alkuun valikoituu “kisaryhmä” kokemuksen saamiseksi ylös, suurimman osan peleistä pelaavat pelaajat, jotka tulevat myös pelaamaan kisoissa. Mutta jokainen saa varmasti näyttöpaikan.

Miten valitset lopullisen 28 pelaajan kisaryhmän?

– Otan pelaajien tilanteen huomioon. Energiat eivät saa olla liian alhaalla, sekä kokemusta tarvitsee olla jo huomattavasti.

Miten tulet tekemään yhteistyötä pelaajien seurajoukkueiden kanssa?

– Todella laajasti. Tulen keskustelemaan paljon managereitten kanssa, joilla on maajoukkuepelaaja, siten luomme luottamussuhteen ympärillemme. Keskustelu on todella tärkeää managereitten kanssa, joilla on maajoukkuepelaaja.

Miten tulet seuraamaan pelaajan taitojen muutoksia kauden aikana?

– Kyselen managereilta, Hattrickin omainen tietokanta olisi passeli. Seuramanagerit kävisivät syöttämässä pelaajien taidot sivustolle, esim. viikon välein. Ja sivuille tietenkin pääsisi vain, valmentaja, sekä apukoutsi.

Kuinka merkittävänä pidät pelaajien energioita? Vaikuttaako 10 energiapisteen ero mielestäsi paljon kokoonpanoa valittaessa?

– 10pisteen energiaero ei voi olla vaikuttamatta kokoonpanoja tehtäessä.

Miten aiot peluuttaa maalivahteja harkkakaudella ja kisakaudella?

– Jokainen valittu maalivahti saa peliaikaa, paljon enemmän kuin kenttäpelaajat.

Taktiikat

Miten luot taktiikan peliin? (Tuijotatko taktiikka vs. taktiikka -analyysejä ja uskot tietäväsi millä vastustaja tulee, vai miten lähestyt vastustajan scouttausta?)

– Tutkin vastustajan läpikotaisin, pelaajamateriaali, koitan saada selvyyttä energioista yms.. Yritän pelata omiilla vahvuuksillani, huomioiden vastustajan vahvuudet, sekä heikkoudet.

Aiotko vaihdella pelaajia taktiikoiden ja vastustajien mukaan MM-kisoissa?

– Toki, jokaiselle taktiikalle löytyy ns. Täydelliset pelaajat.

Miten aiot käyttää eri intensiteettejä MM-kisoissa?

– Vastustajan mukaan päätetään, jokaista intensiteettiä tullaan käyttämään.

Kuinka tarkasti aiot scoutata vastustajia MM-kisoissa?

– Todella tarkkaan, valmistautuminen aloitetaan jo ennen kisoja. Yritetään luoda jonkinlaista kuvaa jokaisen joukkueen vavhuuksista, sekä heikkouksista.

Tiedottaminen

Miten aiot tiedottaa Maajoukkueen tapahtumista?

– Lehdistötiedotteita aion kirjoitella tiuhaan, jokaisesta pelistä jonkinlainen kuva, mitä tapahtui. Lisäksi olen ajatellut, luoda maajoukkueelle kotisivut, jonne tulee kaikkea mahdollista, veikkauksista faktaan:)

Jos häviät ensimmäiset kolme peliä ja kritiikkiä alkaa tulla ovista ja ikkunoista, jatkatko omalla linjallasi, vai muutatko asioita kritiikin mukaan? Kuinka paljon otat huomioon muiden managereiden mielipiteitä?

– Itse pidän kritiikistä. Kaikenlainen kritiikki kehittää, minua sekä pelaajana, että ihmisenä. Kritiikki otetaan huomioon, ja koitetaan tehdä asiat paremmalla tavalla. Mutta luulen että kolmea peliä en putkeen häviä 🙂

Löytyykö sinulta kielitaitoa vastata postiisi tuleviin englanninkielisiin kysymyksiin?

– Löytyy, Englanti on aina ollut tasaisen vahvaa :), jos ei jokainen sana taivu, pitää pyytää apua 🙂

Leave a comment