Vaalitentissä aintg (Lukiolaisen Opas, III.13)

Joukkueen organisoiminen

Mikä on tavoitteesi maajoukkueen kanssa ja miten aiot tavoitteeseen päästä?

-Tavoitteena on pelata hyvää PPM-lätkää, ja tähän pääsee liikaa hermoilematta ja vastustajaa kunniottamalla, mutta nöyristlemättä.

Miten aiot hallita kokonaisuutta? Saat todennäköisesti pelaajadataa sekalaisessa muodossa sähköpostiin, ppm-postiin ja joka paikkaan. Parin viikon päästä tilanne voi olla jo toinen ja data olisi uusittava. Missä ja miten ylläpidät valtavaa datamäärää?

-Eiköhän sen jotenkin saa talteen, ja olen aika järjestelmällinen, joten pystyn pitämään asiat järjestyksessä.

Miten aiot suorittaa pelaajien etsimisen?

-Varmaan aika pitkälti KO:n perusteella, mutta tietenkin pelaajien erityistaidon mukaan joissain tapauksissa.

Oletko ottamassa avuksesi apulaisia? Jos olet, niin mitä he tulevat tekemään?

-Luultavasti koitan hoitaa asiaa demokraattisesti, sillä PPM:ssä on paljon minua kokeneempia ja parempia managereita, joten saatan julkaista tiedotteita tms, joissa kysyn yleistä mielipidettä, jos en päätöstä itse kykene tekemään.

Oletko todella varma, että sinulla on aikaa ja halua ryhtyä tällaiseen projektiin? Ettet kyllästy heti valinnan jälkeen?

-Halua on varmasti! Aikaakin on paljon, sillä olen paljon koneella. Toki lukion koeviikko hieman verottaa aktiivisutta (mutta ei sekään ole kuin yhden viikon).

Pelaajavalinnat

Mitä tulet painottamaan pelaajavalinnoissa?

-Moniosaajia, eli KO:n täytyy olla aika korkea, mikäli on monia vahvoja taitoja. (tietenkään ei hyökkääjiltä edellytetä puolustus- tai maalivahtitaitoja jne)

Missä suhteessa painotat pelaajien aputaitoja päätaitoihin verrattuna? (Anna summittainen arvio esim. 2:1:1 tai 100-55-45)

-100-60-60

Kuinka paljon painotat laukausta laitureille, keskushyökkääjille ja puolustajille? Montako prosenttia päätaidosta?

-60%

Kuinka merkittävänä pidät pelaajien kokemusta? Kuinka paljon esimerkiksi 10 kokemuspisteen ero mielestäsi merkkaa pelaajien valinnassa?

-Mielestäni tämä ei ole niin hirmuinen ero, että se vaikuttaisi muuta kuin rajatapauksissa.

Otatko valinnoissa huomioon lahjakkuuden, iän ja uran pituuden jopa välittömän menestyksen menettämisen uhan alla?

-Joissain tapauksissa kyllä, mutta en ole lähdössä joukkueella, jonka keski-ikä on 21 tai 16, vaan siellä on muutama nuoria, vanhoja, ja siltä väliltä.

Millaiseksi näet mahdollisuuden, että nyt maajoukkueeseen valitut pelaajat olisivat avainasemassa myös muutaman kauden päästä?

-Luullakseni maajoukkueessa pelanneet pelaajat tulevat olemaan arvokasta tavaraa niin markkinoilla kuin sarjaotteluissakin.

Kokoonpanot

Mitä pidät tärkeimpinä tekijöinä kokoonpanoja luodessasi?

-Kenttien tulisi olla tasavahvoja, eikä kaikkia parhaita laitettaisi 1.ketjuun ja huonoimpia 4.ketjuun.

Missä vaiheessa lyöt lopullisen 50 pelaajan ryhmän lukkoon?

-Varmaan melko lähellä ennen kisoja, että näkee loukkaantumiset, kehittymiset yms.

Kuinka moni joukkueeseen valituista pelaajista tulee olemaan laitureita, kuinka moni senttereitä, puolustajia ja maalivahteja?

-Hyökkääjiä jokaiselle paikalle 10, puolustajia 16 ja loput 4 maalivahteja.

Miten tulet peluuttamaan pelaajia harkkakaudella? Peluutatko alussa valitsemaasi miehistöä arvokisojen loppuun asti, vai vaihtuvatko miehet välillä?

-Jos peli ei kulje, täytyy tehdä muutoksia, jos kuljemme voitosta voitoon, en näe tarpeelliseksi tehdä muutoksia.

Miten valitset lopullisen 28 pelaajan kisaryhmän?

-Energiataso, viimeisimmät pelit, ja tietysti loukkantumiset vaikuttavat tähän.

Miten tulet tekemään yhteistyötä pelaajien seurajoukkueiden kanssa?

-Keskustelemme ehkä yhdessä, mitä taitoja kyseisten pelaajien tulisi harjoitella, kannattaako pelaajaa kenties lepuuttaa helpommissa peleissä ja muita tällaisia käytännön asioita.

Miten tulet seuraamaan pelaajan taitojen muutoksia kauden aikana?

-Printtailen screeniä sillointällöin, että näen, missä mennään.

Kuinka merkittävänä pidät pelaajien energioita? Vaikuttaako 10 energiapisteen ero mielestäsi paljon kokoonpanoa valittaessa?

-Ehkä 10 ei vielä paljoa vaikuta, mutta 15-20 ero alkaa jo olemaan mielestäni paljon.

Miten aiot peluuttaa maalivahteja harkkakaudella ja kisakaudella?

-Harkkakaudella kaikkia tasapuolisesti ja kisoissa alkusarjassa kaikkia, sitten välisarjassa(?) ja Play Offeissa(?) sen mukaan, miten on pelit menneet. Mutta joka tapauksessa niin, ettei ensimmäisten pelien takia mikään maalivahdeista ole liian väsynyt.

Taktiikat

Miten luot taktiikan peliin? (Tuijotatko taktiikka vs. taktiikka -analyysejä ja uskot tietäväsi millä vastustaja tulee, vai miten lähestyt vastustajan scouttausta?)

-Katson vastustajan pelaamat taktiikat, jos on kokoajan sama, pelaan sen mukaan, mutta luultavasti enimmäkseen käytän “normaalia” ja “vastahyökkäyksiä”.

Aiotko vaihdella pelaajia taktiikoiden ja vastustajien mukaan MM-kisoissa?

-Enpä taida(?)

Miten aiot käyttää eri intensiteettejä MM-kisoissa?

-Alkusarjassa on turha lähteä korkealla pelaamaan, koska jos siinä ei pärjää normaalilla, niin välisarjassa viimeistään tippuu, joten alkusarja pääosin normaalilla, ja sitten välisarja normaalilla, paitsi tärkeä(t) peli(t) korkealla, sitte POffeissa mennään korkealla.

Kuinka tarkasti aiot scoutata vastustajia MM-kisoissa?

-Luultavasti scouttaan oletetun ykkösmaalivahdin, ja sitten katson tilastojen mukaan jarruketjua ja heikkoa kohtaa, johon iskeä.

Tiedottaminen

Miten aiot tiedottaa Maajoukkueen tapahtumista?

-Lehdistötiedotteilla, sillä jos pääsen valmentajaksi, ostan PRO-tilin ja ylläpidän sitä.

Jos häviät ensimmäiset kolme peliä ja kritiikkiä alkaa tulla ovista ja ikkunoista, jatkatko omalla linjallasi, vai muutatko asioita kritiikin mukaan? Kuinka paljon otat huomioon muiden managereiden mielipiteitä?

-Jos ei pelit kulje, täytyy jotain tehdä. Silloin on kyseessä kokoonpanon muutokset, ja lehdistötiedotteissa saatan kysyä viisaampien neuvoja, ja noudattaa yleistä mielipidettä.

Löytyykö sinulta kielitaitoa vastata postiisi tuleviin englanninkielisiin kysymyksiin?

-Lukion toista luokkaa käyn, eli englantia on ollut sen verran, että ymmärrän, ja onhan http://www.sanakirja.org keksitty 😉

Leave a comment