Vaalitentissä ayu (MAGIC MAN, III.3)

Joukkueen organisoiminen

Mikä on tavoitteesi maajoukkueen kanssa ja miten aiot tavoitteeseen päästä?

-Alkuvaiheessa maiden väliset tasoerot ovat mitättömän pieniä, lukuunottamatta pientä ylilyöntiasemaa niillä mailla, joilla on enemmän aktiivisia managereita. Pelin ollessa vielä suhteellisen alussa olisi otollinen paikka varmistaa paikka maiden kärkipäässä, mutta pidän tärkeämpänä kestävää kehitystä ja katson enemmän tulevaisuuteen.

Miten aiot hallita kokonaisuutta? Saat todennäköisesti pelaajadataa sekalaisessa muodossa sähköpostiin, ppm-postiin ja joka paikkaan. Parin viikon päästä tilanne voi olla jo toinen ja data olisi uusittava. Missä ja miten ylläpidät valtavaa datamäärää?

-Siirrän tiedot paikkaan, jossa ne eivät sekoitu muihin tietoihin ja jossa niitä on helppo hallita.

Miten aiot suorittaa pelaajien etsimisen?

-Etsin menestyvien joukkueiden listoilta ja “tietoa”-osiosta. En ole varma minkätyylistä ja -arvoista pelaajadataa on tiedossa, mutta jonkinlaista avitusta näköjään on luvassa. Luulisin, että tekemällä oppii ja rutiinit muodostuvat ajan kuluessa.

Oletko ottamassa avuksesi apulaisia? Jos olet, niin mitä he tulevat tekemään?

-Jos työn määrä ylittää odotukseni, voin harkita, mutta näillä näkymin en.

Oletko todella varma, että sinulla on aikaa ja halua ryhtyä tällaiseen projektiin? Ettet kyllästy heti valinnan jälkeen?

-Olen varma, ei pelkoa.

Pelaajavalinnat

Mitä tulet painottamaan pelaajavalinnoissa?

-Otan joukkueeseen Suomen parhaat pelaajat. Suurimmat valintaan vaikuttavat tekijät ovat pelaajan taidot, ikä ja kehittymismahdollisuudet.

Missä suhteessa painotat pelaajien aputaitoja päätaitoihin verrattuna?

-Karkea arvio 2:1:1.

Kuinka paljon painotat laukausta laitureille, keskushyökkääjille ja puolustajille? Montako prosenttia päätaidosta?

-Mielestäni laukauksen pitää olla vähintään aputaitojen tasolla, mieluusti korkeampi. En aio ottaa joukkueeseen taitamattomia laukojia.

Kuinka merkittävänä pidät pelaajien kokemusta? Kuinka paljon esimerkiksi 10 kokemuspisteen ero mielestäsi merkkaa pelaajien valinnassa?

-10 kokemuspisteen ero ei ole vielä suuri, eikä vaikuta valintaan muuten kuin rajatapauksissa. Suurempi ero , esimerkiksi 20-30 pisteen ero on huomattavasti suurempi. Toisaalta luulen, että ainakin tulevaisuudessa “pelaavan joukkueen” pelaajilla on kokemuspisteet huipussaan, sillä seurajoukkueet peluuttavat heitä paljon.

Otatko valinnoissa huomioon lahjakkuuden, iän ja uran pituuden jopa välittömän menestyksen menettämisen uhan alla?

-50 pelaajan runkoon mahtuu pelaajia, jotka ovat vielä kehitysvaiheessa. Välitöntä menestystä tulen hakemaan aina parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, jos olosuhteet suinkin sallivat.

Millaiseksi näet mahdollisuuden, että nyt maajoukkueeseen valitut pelaajat olisivat avainasemassa myös muutaman kauden päästä?

-Joukkueeseen valitut nuoret pelaajat ovat nuoria vielä muutaman kauden päästäkin, mutta harjoitustilojen kehittyessä täydellisen uran omaavat pelaajat saattavat kiriä ohi. Mille tahansa joukkueen rungolle on liika vaihtuvuus kuitenkin negatiivinen asia, joten uskon että muutamat pelaajat saattavat pysyä joukkueessa.

Kokoonpanot

Mitä pidät tärkeimpinä tekijöinä kokoonpanoja luodessasi?

-Tärkeimpinä pidän pelaajien taitoja ja kemiaa. Teen myös aina lähes tasavahvat kentät.

Missä vaiheessa lyöt lopullisen 50 pelaajan ryhmän lukkoon?

-Teen sen siinä vaiheessa, kun olen punninnut kaikki mahdolliset vaihtoehdot ja valinnut parhaat pelaajat. En lähde missään nimessä hosumaan ja lupaan, että potentiaaliset vaihtoehdot käydään läpi.

Kuinka moni joukkueeseen valituista pelaajista tulee olemaan laitureita, kuinka moni senttereitä, puolustajia ja maalivahteja?

-Karkeasti arvioiden 24 hyökkääjää, 21 puolustajaa ja 5 maalivahtia.

Miten tulet peluuttamaan pelaajia harkkakaudella? Peluutatko alussa valitsemaasi miehistöä arvokisojen loppuun asti, vai vaihtuvatko miehet välillä?

-Miehet saattavat vaihtua, jos joku pelaaja esim. väsyy liikaa. Tässä pelissä tulee myös paljon loukkaantumisia, ja pelaajavaihtoihin on oltava valmis.

Miten valitset lopullisen 28 pelaajan kisaryhmän?

-Valitsen parhaat pelaajat 50 kandidaatista ja lähden voittamaan.

Miten tulet tekemään yhteistyötä pelaajien seurajoukkueiden kanssa?

-Seurajoukkueen tahto on aina etusijalla, ja uskon selviäväni 50 pelaajalla hyvin, ilman että alan ehdottamaan seurajoukkueille harjoitusleirejä playoffsien aikaan. Saatan kuitenkin lähestyä managereita ehdotuksin ja kyselyin, jos näen asian tarpeellisena.

Miten tulet seuraamaan pelaajan taitojen muutoksia kauden aikana?

-Jos pelaaja kehittyy toisen ohi, saa hän joukkueessa paremman paikan. Tärkein aika pelaajien taitomuutoksien seuraamiselle on kuitenkin siinä vaiheessa, kun valitaan uutta joukkuetta.

Kuinka merkittävänä pidät pelaajien energioita? Vaikuttaako 10 energiapisteen ero mielestäsi paljon kokoonpanoa valittaessa?

-10 energiapistettä vaikuttaa paljon. Tämän opin beta-versiossa kantapään kautta.

Miten aiot peluuttaa maalivahteja harkkakaudella ja kisakaudella?

-Harkkakaudella testaan mahdollisimman tarkasti jokaisen maalivahdin, ja kisoissa 2 parasta pelaavat likimain puoliksi. Myös managerien lepotilat ja peluutusmäärät vaikuttavat valintoihin.

Taktiikat

Miten luot taktiikan peliin?

-Jos joukkue näyttää pelaavan vastustajasta riippumatta samalla taktiikalla, oletan tietäväni millä hän pelaa meitä vastaan. Jos vastustajalla on selkeä etulyöntiasema tietyllä osa-alueella, valitsen taktiikan joka sotii hyvin sitä vastaan.

Aiotko vaihdella pelaajia taktiikoiden ja vastustajien mukaan MM-kisoissa?

-Ehdottomasti, jos näen sen hyödyllisenä.

Miten aiot käyttää eri intensiteettejä MM-kisoissa?

-En halua väsyttää pelaajia liikaa, tämä on luullakseni myös managerien tahto. Tärkeissä otteluissa kysyn managerien mielipidettä. Vuorovaikutus tällaisissa asioissa on tärkeää, että päästään yhteisymmärrykseen.

Kuinka tarkasti aiot scoutata vastustajia MM-kisoissa?

-Niin tarkasti että voitan.

Tiedottaminen

Miten aiot tiedottaa Maajoukkueen tapahtumista?

-Tykkään kirjoitella asioista ja haluan pitää ihmiset asian tasalla. Kaikkea en tule paljastamaan, mutta raportteja lupaan tehdä runsaasti.

Jos häviät ensimmäiset kolme peliä ja kritiikkiä alkaa tulla ovista ja ikkunoista, jatkatko omalla linjallasi, vai muutatko asioita kritiikin mukaan? Kuinka paljon otat huomioon muiden managereiden mielipiteitä?

-Jos kritiikki on asiallista, otan sen huomioon. Perusteettomat haukkumiset jätän omaan arvoonsa. On hyvä ottaa muiden mielipiteet huomioon, mutta joukkueen managerina viimeisen päätöksen teen itse, muiden ja oman mielipiteeni pohjalta.

Löytyykö sinulta kielitaitoa vastata postiisi tuleviin englanninkielisiin kysymyksiin?

-Löytyy. Pystyn vastaamaan myös tarvittaessa toisella kotimaisella kielellä.

Leave a comment