Vaalitentissä NewKode (Hamina Hawks, IV.31)

Joukkueen organisoiminen

Mikä on tavoitteesi maajoukkueen kanssa ja miten aiot tavoitteeseen päästä?

– Jos realistisista tavoitteista puhutaan, kympin sakkiin nyt ainekin, muuta en vielä lupaile.

Miten aiot hallita kokonaisuutta? Saat todennäköisesti pelaajadataa sekalaisessa muodossa sähköpostiin, ppm-postiin ja joka paikkaan. Parin viikon päästä tilanne voi olla jo toinen ja data olisi uusittava. Missä ja miten ylläpidät valtavaa datamäärää?

– Hyvin mahdollista.. Toki voisi tehdä kansion ( koneelle ) johon sitten merkitsisin ylös kaikki tärkeät asiat.

Miten aiot suorittaa pelaajien etsimisen?

– Huolella ja harkiten, ei jätetä IV sarjaakaan tutkimatta, mutta olen perusetsintää tehnyt ja yleisesti tiedän mistä niitä pelureita löytyy.

Oletko ottamassa avuksesi apulaisia (ei nimiä, kiitos)? Jos olet, niin mitä he tulevat tekemään?

– Kyllä, ei varmaankaan montaa, ehkä pari “scouttaajaa” ja apulainen, henkilöitäkin on jo kyselty.

Oletko todella varma, että sinulla on aikaa ja halua ryhtyä tällaiseen projektiin? Ettet kyllästy heti valinnan jälkeen?

– En! Sen lupaan! 🙂 Aikaa mulla kyllä on, ja halua vielä enemmän.

Pelaajavalinnat

Mitä tulet painottamaan pelaajavalinnoissa?

– Kokonaisuus, Pelisuoritukset, 3 Päätaitoa, Laukaus, Energia.

Missä suhteessa painotat pelaajien aputaitoja päätaitoihin verrattuna? (Anna summittainen arvio esim. 2:1:1 tai 100-55-45)

– Riippuu, mutta omia ainekin noin 100-70-60, tai riippuu pelaajasta.

Kuinka paljon painotat laukausta laitureille, keskushyökkääjille ja puolustajille? Montako prosenttia päätaidosta?

– Omassa joukkueessani olen laukausta pitänyt hyvin tärkeänä, esim. Ekalla leirillä harjoitettiin vain laukausta, ja sen jälkeen kävi tulemaan maaleja, ja sitä myöten voittoja. Suunnilleen sama osuus kuin aputaidoilla.

Kuinka merkittävänä pidät pelaajien kokemusta? Kuinka paljon esimerkiksi 10 kokemuspisteen ero mielestäsi merkkaa pelaajien valinnassa?

– Jos verrataan täysin kokemattomaan ( 0 ) supertähteen ( KO 280 ) ja kokeneempaan ( 20 ) ( KO 265 ) tulisi ehkä valittua jälkimmäinen. Energia on sitten taas toinen asia, jos pelaajalla on kokemusta, mutta surkeasti energiaa, saa jäädä kotiin lepäilemään.

Otatko valinnoissa huomioon lahjakkuuden, iän ja uran pituuden jopa välittömän menestyksen menettämisen uhan alla?

– Näistä tärkein varmaankin uran pituus, nythän ei vielä mitään ikäloppuja pelissä ole, mutta silti esim 17 vuotias on parempi kuin 22 vuotias, vaikka näin harvoin tosielämässä on. Lahjakkuus ei niin paljoa ehkä merkitse, ehkä jos ajatellaan myöhempiä tavoitteita.

Millaiseksi näet mahdollisuuden, että nyt maajoukkueeseen valitut pelaajat olisivat avainasemassa myös muutaman kauden päästä?

– Toki kokemus kasvaa, mutta myös ikää tulee lisää, kyllä varmaan suurimmat tähdet ovat vielä mukana, mutta jo nyt vanhat saattaa korvaantua nuorilla, mutta kokeneilla tähdillä.

Kokoonpanot

Mitä pidät tärkeimpinä tekijöinä kokoonpanoja luodessasi?

– Tietysti kokonaisuus, taidot, parhaat pelaajat ketjuun 1.. Hyvän syötön omaavat ylivoimaan, puolustuksen omaavat alivoimaan..

Missä vaiheessa lyöt lopullisen 50 pelaajan ryhmän lukkoon?

– Paha vielä tässä vaiheessa mitään tälläisesta asiasta mitään sanoa, katotaan sitte kun tiimi on hyvä ja kaikki on kohdallaan.

Kuinka moni joukkueeseen valituista pelaajista tulee olemaan laitureita, kuinka moni senttereitä, puolustajia ja maalivahteja?

– Maalivahteja sanoisin 3-6( Siis siihe 50 jätkän ryhmää )
Laitureita eniten, sitten puolustuja ja sitten huippusenttereitä.
Toki joka paikan pelaajille ( U ) on myös käyttöä.

Miten tulet peluuttamaan pelaajia harkkakaudella? Peluutatko alussa valitsemaasi miehistöä arvokisojen loppuun asti, vai vaihtuvatko miehet välillä?

– Katotaan miten jätkät pelaa, jos joku ei loista, koitetaan nopeasti toista että ei Kemiat mene sitten ihan juukelispuukeliksi.

Miten valitset lopullisen 28 pelaajan kisaryhmän?

– Parhaat pelaajat. Ei kai siinä muuta, toki myös energiaa pitää riittää loppuun asti sekä kemiat pitää olla kohallaaan.

Miten tulet tekemään yhteistyötä pelaajien seurajoukkueiden kanssa?

– Toivotaan että he suostuvat jonkunlaiseen yhteistyöhön, kysyn heiltä tietenkin mitä paikkoja pelaa pelaajat, minkälaisia suorituksia, vinkkejä, taitoja, tollasia simppeli juttuja.

Miten tulet seuraamaan pelaajan taitojen muutoksia kauden aikana?

– Hyvin aktiivisesti, jos joku treenaa jotain liikaa, sitten sää kärsiä! No ei vaa, edelleen toivotaan että päästään sopuun.

Kuinka merkittävänä pidät pelaajien energioita? Vaikuttaako 10 energiapisteen ero mielestäsi paljon kokoonpanoa valittaessa?

– 10 on sellasen merkittävän rajapyykki pelaaja energialla 90 ( KO 250 ) vastaan pelaaja energialla 80 ( KO 255 ) tulisi tuo ensimmäinen valittua.

Miten aiot peluuttaa maalivahteja harkkakaudella ja kisakaudella?

– Eka katotaan taitoja, kehitetään kemiaa, ja sitten kisoihin parhaat

 

Taktiikat

Miten luot taktiikan peliin? (Tuijotatko taktiikka vs. taktiikka -analyysejä ja uskot tietäväsi millä vastustaja tulee, vai miten lähestyt vastustajan scouttausta?)

– Ei sitä koskaan tiedä mitä tulee, jossain tapauksissa sen voi ennustaa.
Mutta maajoukkue tasolla sitä en usko, toki pelaajamäärät jota maasta tulee vaikuttaa paljon mm. Tsekistä, Slovakiasta, Latviasta ja Puolasta on varmasti tulossa kiven kova tiimi, jota vastaan pitää puolustaa, tai ehkä yllättää?

Aiotko vaihdella pelaajia taktiikoiden ja vastustajien mukaan MM-kisoissa?

– En hirveästi ainekaan, kemia ei kehity jos vaihtelee ja se ei ole hyvä juttu.

Miten aiot käyttää eri intensiteettejä MM-kisoissa?

– No jos ajatellaan että vastassa ei ole huippuja, matalalla mennään niin kauan kuin pystyy, jos pitää taistella jatkoon, silloin kyllä tulee ainekin normaali kehiin.
Ja finaaleissa sitte täysillä.

Kuinka tarkasti aiot scoutata vastustajia MM-kisoissa?

– Niin paljon kuin mahdollista, tähän niitä apulaisia tarvitsee. 🙂

Tiedottaminen

Miten aiot tiedottaa Maajoukkueen tapahtumista?

– Hyvin ja kuuluvasti että kaikki nauttii. 🙂

Jos häviät ensimmäiset kolme peliä ja kritiikkiä alkaa tulla ovista ja ikkunoista, jatkatko omalla linjallasi, vai muutatko asioita kritiikin mukaan? Kuinka paljon otat huomioon muiden managereiden mielipiteitä?

– No mulla on se oma juttu millä mennään, ei toi 3 häviötä sitä vielä todista, jos nyt tilanne aivan toivottomalta käy näyttämään, silloin saatetaan jotain vinkkejä ottaa.

Löytyykö sinulta kielitaitoa vastata postiisi tuleviin englanninkielisiin kysymyksiin?

– Juu, aina on ollut koulussakin englanti vähintään 9, sujuvasti kulkee.

Leave a comment