Vaalitentissä RAMIHOCKEY (Ilves SC, II.1)

Joukkueen organisoiminen

Mikä on tavoitteesi maajoukkueen kanssa ja miten aiot tavoitteeseen päästä?

– Tavoitteena on maailmanmestaruus. Tähän on mielestäni realistiset mahdollisuudet kun otetaan huomioon pelaajien ja joukkueiden määrä Suomessa. Toiseksi Suomalaiset joukkueet ovat menestyneet erilaisissa kilpailuissa erinomaisesti. Tästä esimerkkinä mainittakoon Steel Ant:n mahtava saavutus. Tavoitteeseen uskon pääseväni käyttämällä seurajoukkueessani Ilves SC käyttämääni taktikointia ja peluutusta. Usko, että minulla on erittäin toimiva tapa valita pelaajat. Tärkeimpiä tekijöitä pelaajavalinnoissani on Kokemus, Energia ja Kemia. Itse taidoista haluan mainita erikseen, että päätaitojen oikean jakauman lisäksi arvostan pelaajia, jotka omaavat oikeassa suhteessa aputaitoja. Esimerkiksi puolustajilla hyökkäyskyky jne.. Siis kaiken kaikkiaan uskon tavoitteeseen pääsevän monipuolisilla pelaajilla, jotka kykenevät niin puolustukselliseen kuin hyökkääväänkin peliin.

Miten aiot hallita kokonaisuutta? Saat todennäköisesti pelaajadataa sekalaisessa muodossa sähköpostiin, ppm-postiin ja joka paikkaan. Parin viikon päästä tilanne voi olla jo toinen ja data olisi uusittava. Missä ja miten ylläpidät valtavaa datamäärää?

-Olen luonut taulukon omaa seurajoukkuettani silmällä pitäen, jota aion hyödyntää tähän tarkoitukseen.

-Tämä työkalua antaa todellisen pelikyvyn pelaajaille. Taulukko (nk työkalu) ottaa huomioon kemian, energia, kokemuksen ja eri taidot. uutena ominaisuutena on eri pelityylien vaikutus. Tulevaisuudessa pyrin löytämään ymmärrystä lisää UP-arvolle peliesityksien suhteen. Nyt se on minulla huomioitu ainoastaan harjoittelua alentavana tekijänä.

-Mutta jos halutaan jotain tietoa pelaajista julkiseksi, sitä varten on web pullollaan erilaisia mahdollisuuksia ja siihen voisin kaivata apulaista.

-Pääperiatee on, että en julkaise pelaajatietoja yleisesti, koska en usko seurajoukkueiden sitä haluavan.

Miten aiot suorittaa pelaajien etsimisen?

– Käyttämällä siihen PPM foorumia. Alku ajatuksena on suodatuksellinen kysely.

Esimerkiksi:

1. MJ hakee pelaajia joiden Hyökkäys on vähintää NN ja samalla aputaitojen taso Nn,nn jne.. ja kokemus tasoa XX ja Energia vähintään tasolla YY jne..

2. Vaiheessa enen lopullista valintaa, Neuvottelisin seurajoukkueen managerin kanssa hänen nakemyksistään ja tahtotilastaan pelaajan suhteen. Jotta yhteinen tahtotila löytyisi mahdollisesta MJ-pelaajasta.

Oletko ottamassa avuksesi apulaisia? Jos olet, niin mitä he tulevat tekemään?

– Olen ottamassa rajoitetun määrän. Lopullisten apulaisten määrää en osaa vielä sanoa. Koska uskon dymaamiseen organisaatioon. Aluksi joka tapauksessa kaipaan vähintään kahta erilaista apulaista. Toisen pitäisi auttaa näissä pelaajakyselyissä ja olla aktiivinen seurajoukkueiden johdon kanssa. Toiselta kaipaan aluksi aktiivista toimintaa ulkomaan sarjojen suhteen. Mutta nämä siis alustavia tehtäviä. Erikseen kaipaisin “konsultteja” eri taito-alueille. Yksi peluuttamiseen ja toinen Taktilliselle puolelle. Näiden lisäksi tarvitsen mahdollisesti väliäaikaisesti kielenkääntäjiä. Suurella todennäköisyydellä osa pelaajista löytyy joukkueista, joidenka managerit eivät välttämättä hallitse englantia. Joten olisi suotavaa keskustella heidän kanssaan omalla kielellä. Haastatteluissa tuli esiin oheistoiminnoista kysymyksiä. Niitä varten ehkä pitäisi valjastaa oma ali-tiimi.

Oletko todella varma, että sinulla on aikaa ja halua ryhtyä tällaiseen projektiin? Ettet kyllästy heti valinnan jälkeen?

-Olen. Näkemystäni tukee varmasti käyttämäni aika PPM:ssä, jonka jokainen voi tarkistaa RamiHockey käyttäjätilastoista.

Pelaajavalinnat

Mitä tulet painottamaan pelaajavalinnoissa?

– Vastasin tähän jo alussa osin, mutta kertaus on opintojen äiti.

Minun strategia perustuu harmoniaan ja moni puoliuseen peluuttamiseen.
Siksi jokaisellla pelaajalla pitää olla päätaidot oikeassa suhteessa toisiin ja vastaavasti aputaidotkin. Koska arvostan pelaajia, jotka kykenevät niin puolustukselliseen kuin hyökkäävään pelaamiseen tarvittaessa. Minulle on myöskin erittäin tärkeitä ominaisuuksia Kokemus ja Energia. En kaipaa MJ-tasolla virheitä kokemuksen puutteen tai Energian vähyyden takia. Kemia ei ole minulle ainoastaan %-luku, vaan luokittelen siihen kuuluvaksi ketjun jokaisen palaajan taitotason verrattuna toisiinsa. Miksi näin? Oman joukkueeni johtamisessa olen todennut monesti että yksi huippu ei tuo ketjulle lisäarvoa samassa suhteessa kuin alempi taitoinen joka on lähempänä ketjun keskiarvoista taitotasoa.

Missä suhteessa painotat pelaajien aputaitoja päätaitoihin verrattuna? (Anna summittainen arvio esim. 2:1:1 tai 100-55-45)

– Päätaidot luokkaa 100-70-50. Korostan, että näiden rinnalle on minulle tärkeätä aputaidoilla siis puolustajalle hyökkäys ja hyökkääjälle puolustus. Ja nille tulisi tässä tapauksessa lukema 25. Tässä jää huomioimatta syöttö hyökkääjille ja tekniikka puolustajille. Niillekkin on minulla oman oppini mukaisesti halutut arvot. Joita en nyt haluaisi paljastaa tässä.

Kuinka paljon painotat laukausta laitureille, keskushyökkääjille ja puolustajille? Montako prosenttia päätaidosta?

-laitureilla toisen päätaidon luokkaa. keskushyökkääjälle toisen ja kolmannen päätaidon välissä. Puolustajille vastaavasti kuin keskushyökkääjälle. Tosinen pidä huonona puolustajaa tahi centteriä jonka laukaus on samaa luokkaa kuin kolmas päätaito.

Kuinka merkittävänä pidät pelaajien kokemusta? Kuinka paljon esimerkiksi 10 kokemuspisteen ero mielestäsi merkkaa pelaajien valinnassa?

– jos toisella nolla, niin ehdottamasti valitsen palaajan jolla arvo 10. MuttA jos pelaajilla on esim arvot 10 ja 20. Ero on minun tulkinnan mukaan pienempi ja silloin voin märätyissä tilanteissa valita pienemmän kokemuksen omaavan pelaajan. Mutta jos ero on suurempi kuin 20, niin peliesityksissä on jo selkeä ero. Mutta taas kerran muistutus, että energia on tässä takana alituisesti määräävänä tekijänä kanssa.

Otatko valinnoissa huomioon lahjakkuuden, iän ja uran pituuden jopa välittömän menestyksen menettämisen uhan alla?

– Lahjakkuus näin pienellä aika jänteella mitä MJ-luotsaaminen kestää, en välttämättä anna suurta painoarvoa. Iällä on merkitystä valitessa kapteenia jne minulle. Uran pituudella olen huomannut olevan vaikutusta peliesityksiin, mutta en ole vielä syventänyt tarpeeksi ymmärrystäni. Suhtaudun hyvin kriittisesti pelaajiin joidenka UP on alle 2/6.

Millaiseksi näet mahdollisuuden, että nyt maajoukkueeseen valitut pelaajat olisivat avainasemassa myös muutaman kauden päästä?

-Koska UP ja kokemus vaatimukset ovat minulle melko tärkeitä, en näe syytä miksi ei pelaajat olisi yhä uudestaan maajoukkueen käytössä. Mutta jos seuraavalla kaudella on eri MJ-manageri, hänellä voi olla erilaiset painotukset pelaajien valintojen suhteen.

-Esimerkiksi näyttää olevan niin, etteivät kaikki ehdokkaat arvosta mainitsemia aputaitoja samanlaisesti. Toisena erona on jo näköpiirissä eri asioiden painotuksessa. Eli tulossa on todella mielenkiintoiset vaalit, joissa selkeästi on erilaisia ehdokkaita.

Kokoonpanot

Mitä pidät tärkeimpinä tekijöinä kokoonpanoja luodessasi?

– Taisin tähänkin jo vastata sivulauseessa aikaisemmin. Joka tapauksessa kokonnpanoissa harmonia on tärketä. Päätaitojen osalta taitotaso pitää pelaajilla olla samaa luokkaa. Mitä hyötyä olisi Kurrista keskellä jos muut pelaajat ovat mestistasoa? Tulisi vain virheitä niin syötöissä kuin hyökkäyseen lähdössä paitsioiden muodossa. Ihanne tilanne olisi, että pelaajat olisivat peliälyltään ja nopudeltaan samankaltasia, jotta hyökkäyksistä saataisiin maksimaalinen hyöty. Vastaavasti ajattelen puolustuksen osalta. Taas kerran muistus minun ajatuksesta hyökkäävästä ja puolustavasta peluuttamisesta, jossa yksi iso tekijä on aputaidot ja niiden harmonia. Ei välttämättä niin tarkalla tasolla kuin päätaitojen suhteen. Koska on se hyvä jos toinen pakki pelaa hyökkäyksessä hiukan alempana esimerkiksi.

Missä vaiheessa lyöt lopullisen 50 pelaajan ryhmän lukkoon?

– Nyt on paljastettava tyhmyyteni. En tiedä koska kisat alkaa. Mutta joka tapauksessa hyvin varhaisessa vaiheessa, koska haluaun peluuttaa avainpelaajia mahdollisimman paljon harjoitusotteluissa saavuttaakseni maksimiaalisen kemian pelaajille.

Kuinka moni joukkueeseen valituista pelaajista tulee olemaan laitureita, kuinka moni senttereitä, puolustajia ja maalivahteja?

– Seurajoukkueessani käytän kirjoittamatonta sääntöä..33 pelaajaa joista kolme maalivahtia ja kuusi ketjua. Tässä tapauksessa uskoisin, että vähintää 9-ketjua ja viisi maalivahtia. Ketjut ei välttämättä ole ketjuja peleissä. Tämä on vain minun tapa hahmottaa joukkuettani. Mutta tämä ei ole kiveenhakattu. on selvää, että mielenkiintoiset pelaajat valitaan välittämättä tästä säännöstä.

Miten tulet peluuttamaan pelaajia harkkakaudella? Peluutatko alussa valitsemaasi miehistöä arvokisojen loppuun asti, vai vaihtuvatko miehet välillä?

– Vaihtuvat varmasti. Mutta kemia on yksi mitä haen, eli harrasta pääsääntöisesti pelaajien kierrättämistä. Vaihtoja ketjuissa tulee aiheuttamaan ainakin seuraavat tekijät:

1: Energian putoaminen jyrkästi seurajoukkueen pelien takia
2. Loukkaantumiset, jos se vaikuttaa voimakkaasti UP-arvoon
3. Seurajoukkueen erilaiset näkemykset harjoittelusta voi aiheuttaa pelaajan putoamisen kentällisestä.
4. Seurajoukkueen harjoitustilojen kapasiteetti. On mahdollista, että pelaaja ei kehity päätaitojen osalta odottamalla tavalla.
5. Scouttauksen tai hallintokeskuksen tason nousun jälkeen pelaajan kehityksestä paljastuu negatiivista, jota ei voi olla huomioimatta.
6. pelaajan myynti voi myöskin aiiheuttaa haasteellisen tilanteen.

Tässä nyt päällimmäiset ajatukset

Miten valitset lopullisen 28 pelaajan kisaryhmän?

– Harjoitusotteluilla on tässä merkitystä paljon. Viittaan tässä yllä antamiin vastauksiini.

Miten tulet tekemään yhteistyötä pelaajien seurajoukkueiden kanssa?

– Aktiivisella kommunikoinnilla ja ennenkaikkea sopimalla hyvässä yhteisymmärrykksessä miten pelaajaa harjoitetaan jne…

1. On tärkeätä huomioida pelaajan rooli omassa seurajoukkueessaan. Se voi poiketa MJ-kaavailtusta roolista merkittävästi.

2. On tärkeätä ymmärtää miten pelaajaa aiotaan hyödyntää seurajoukkueessa. Onko tulossa joukkueen kannalta merkittäviä pelejä paljon, joissa suositaan korkeata intensiteettiä jne.

3. On tärkeätä ymmärtää kuinka seurajoukkue aikoo kehittää oheistiloja, joilla on selkeä vaikutus pelaajan kehittymiseen.

4. On tärkeätä ymmärtää onko pelaaja mahdollisesti tulossa myyntiin esim taloudellisen tilanteen takia jne.

Miten tulet seuraamaan pelaajan taitojen muutoksia kauden aikana?

– Tätä varten tarvin apulaisen, joka kykenee tarkistamaan yllämainitut muutokset ja analysoimaan niiden vaikutukset pelaajaan. Myöskin nänen vastuullaan on antaa tietoa seurajoukkueen johdolle miten pelaaja edistyy MJ.joukkueen suhteen jne..Elim kommunikointi toimii molempiin suuntiin.

Kuinka merkittävänä pidät pelaajien energioita? Vaikuttaako 10 energiapisteen ero mielestäsi paljon kokoonpanoa valittaessa?

1. 10% en ole huolissani vielä
2. 20% alkaa harkinnan aika.
3. 30% Virheitä sattuu varmasti peleissä, etenkin korkealla intensiteelillä pelatessa.

Miten aiot peluuttaa maalivahteja harkkakaudella ja kisakaudella?

– kahta parasta enimmäkseen puoliksi. Mutta kolmelle muullekkin on varmasti annettu mahdollisuus pelata. Kukaan ei jää aitioon istumaan kokonaan. Tämä pätee myös pelaajiin. Jos kerran seurajoukkuen haluaa tehdä yhteistyötä niin olen sen velkaa heille vähintään, että jokainen saa ainakin yhden mahdollisuuden osoittaa taitonsa. Vaikka muuten valinnat olivatkin hyvin raadolliset.

Taktiikat

Miten luot taktiikan peliin? (Tuijotatko taktiikka vs. taktiikka -analyysejä ja uskot tietäväsi millä vastustaja tulee, vai miten lähestyt vastustajan scouttausta?)

– En usko aavistuksiin. Kyllä perimmäisesti valitsen taktiikan ottamalla huomioon vastustajan ja oman joukkueeni taidot. Toinen näkökulma on että en valitse välttämättä parasta taktiikkaa taitojen analyysin perusteella, koska tavoitteenani on minimoida myöskin pahin taktinen tilanne. Tarkoitan tällä että jos koen että analyysin perusteella olisi järkevää pelata esim hyökkäyksellä, mutta vastustaja näyttää pelaavan usein puolustuksen kautta. On hyvin suurin todennäköisyys että pelistä tulee yllättävän tiukka. Toiseksi seuraan hyvin tarkoin vastustajan energian käyttöä. Uskon että tällä tasolla pienetkin virheet saavat arvaamattomat mittasuhteet.

Aiotko vaihdella pelaajia taktiikoiden ja vastustajien mukaan MM-kisoissa?

– Kyllä. Esim vastahyökkäyksellisessä tyylissä centteriltä odotan hyvää puolustuspelaamista ja puolustus ja hyökkäys taktiikoihin olen jo monessa yhteydessä ottanut kantaa. Karvausessa kaipaan nopea jalkaisia laitureita taas vastaavasti.

Miten aiot käyttää eri intensiteettejä MM-kisoissa?

– Kyllä. Korkea i on hyvä jos energiaa on paljo jäljellä. Mutta välttääkseen virheitä monesti matalakin i puree yllättävän hyvin. Tämä riippuu siis oman ja vastustajan energia tasosta ja käyttämästäni taktiikasta.

Kuinka tarkasti aiot scoutata vastustajia MM-kisoissa?

– Kysymys. Voinko pyytää seurajoukkueita auttamaan tässä? Vai kuinka scouttaus on järjestetty MJ-joukkueessa- Totta kai scouttaan ainakin osan etukäteen vahvimpien joukkueiden pelaajista.

Tiedottaminen

Miten aiot tiedottaa Maajoukkueen tapahtumista?

– Luomalla PPM-fooorumille oman sivuston. Mutta sensitiiviseen tai tiedon jota en halua muiden maajoukkueiden saavan niin sähköposti jakelulista on ihan ok.

Jos häviät ensimmäiset kolme peliä ja kritiikkiä alkaa tulla ovista ja ikkunoista, jatkatko omalla linjallasi, vai muutatko asioita kritiikin mukaan? Kuinka paljon otat huomioon muiden managereiden mielipiteitä?

– Vasttuun kannan häviöistä. Mutta olen hyvä keskustelemaan niin ikävinä aikoina kuin hyvinäkin ja tottakai..enhän minä kaikkea voi tietää siksi. asiaan liittyvästä kritiikistä pitää ottaa kaikki opiksi. Se miten tietoa hyväksikäyttää on eri asia. En luovu linjastani, mutta olen valmis muokkaamaan tarvittaessa sitä opitun mukaiseen suuntaan. En arvosta äkkijyrkkiä muutoksia. Niillä ei ole ikinä saavutettu mitää hyvää.

Löytyykö sinulta kielitaitoa vastata postiisi tuleviin englanninkielisiin kysymyksiin?

– Yes indeed! English language is not problem to me. I can speak and talk. But i have to also mentioned, english is not mine morher languages anyway. But i feel that my skills are more than poor level. I have to use english languages everyday in work, because i am working global company and my colleges working in many diffrent countries, For example India, China and Gemany

Best Regards RamiHockey

Leave a comment