Vaalitentissä ari23 (Myllykosken Punakone, II.2)

Joukkueen organisoiminen

Mikä on tavoitteesi maajoukkueen kanssa ja miten aiot tavoitteeseen päästä?

– Neljän parhaan joukkoon olisi hienoa päästä. Tosin “suuremmat” maat ovat hieman pelaajissa edellä, mutta uskon, että neljän joukkoon yltäisin. Siihen päästäkseen varmasti scouttaan tarkasti kaikki tulevat vastustajat, ja asetan kokoonpanon ja taktiikat sen mukaan..

Miten aiot hallita kokonaisuutta? Saat todennäköisesti pelaajadataa sekalaisessa muodossa sähköpostiin, ppm-postiin ja joka paikkaan. Parin viikon päästä tilanne voi olla jo toinen ja data olisi uusittava. Missä ja miten ylläpidät valtavaa datamäärää?

– Hmm.. Hyvä kysymys.. Käyttäisin varmasti monia apuvälineitä, Exel-taulukkoa käytän muutenkin ahkerasti, joten tämän avulla olisi helppo pitää yllä pelaajadataa..

Miten aiot suorittaa pelaajien etsimisen?

– Ilmoittaisin foorum(e)illa, että etsisin tietynlaisia pelaajia joukkueeseen..
Ja eikös ollut jostain ohjelmasta puhetta, jonka avulla pystyisi laittamaan pelaajan tiedot maajoukkuevalmentajalle..

Oletko ottamassa avuksesi apulaisia? Jos olet, niin mitä he tulevat tekemään?

– Kyllä apulaisia voisin tietenkin ottaa.. He voisivat varmasti avustaa minua pelaajien etsinnässä; yksi auttaisi maalivahtien, toinen puolustajien ja kolmas hyökkääjien etsintää..

Oletko todella varma, että sinulla on aikaa ja halua ryhtyä tällaiseen projektiin? Ettet kyllästy heti valinnan jälkeen?

– Ehdottomasti aikaa riittää!! Ylimääräistä aikaa on yllinkyllin, joten ajasta pesti ei ole kiinni..

Pelaajavalinnat

Mitä tulet painottamaan pelaajavalinnoissa?

– Päätaito on tietenkin iso asia.. Yritän luoda mahdollisimman monipuolisen joukkueen.. Myös pelaajan sopiminen taktiikkaan on tärkeä asia..

Missä suhteessa painotat pelaajien aputaitoja päätaitoihin verrattuna? (Anna summittainen arvio esim. 2:1:1 tai 100-55-45)

– Kyllähän tuo olisi mielestäni suurinpiirtein näin: 100-60-40

Kuinka paljon painotat laukausta laitureille, keskushyökkääjille ja puolustajille? Montako prosenttia päätaidosta?

– Laukomallahan ne maalit tehdään ja pelit voitetaan, joten laukaus laitureilla olisi n. 40-60% päätaidosta.. Keskushyökkääjillä 30-50% päätaidosta ja puolustajilla suurinpiirtein samat kuin senttereillä..

Kuinka merkittävänä pidät pelaajien kokemusta? Kuinka paljon esimerkiksi 10 kokemuspisteen ero mielestäsi merkkaa pelaajien valinnassa?

– Kokemus on ainakin minulle henkilökohtaisesti iso asia.. Kyllähän 10 kokemuspisteen ero pelaajavalinnoissa merkitsee.. Jos kahdella pelaajalla on lähes sama KOK, niin ottaisin kokoonpanoon pelaajan, jolla on korkeampi kokemus..

Otatko valinnoissa huomioon lahjakkuuden, iän ja uran pituuden jopa välittömän menestyksen menettämisen uhan alla?

– Kyllä nuo seikat otetaan huomioon..

Millaiseksi näet mahdollisuuden, että nyt maajoukkueeseen valitut pelaajat olisivat avainasemassa myös muutaman kauden päästä?

– Jos pelaajia harjoitetaan kunnolla/oikein, niin miksipä eivät olisi muutaman kauden päästä..
Ja ennenkaikkea pelaajien on pelattava seurajoukkueen kokoonpanossa, ei istua penkillä..

 

Kokoonpanot

Mitä pidät tärkeimpinä tekijöinä kokoonpanoja luodessasi?

– Kokemus, kemia, taitojakauma.. Kokeneimmat pelaajat pelaavat eniten, hieman kokemattomat sitten hieman vähemmän..

Missä vaiheessa lyöt lopullisen 50 pelaajan ryhmän lukkoon?

– Pari päivää ennen kisojen alkua olisi tarkoitus lyödä lopullinen nippu lukkoon kisoja varten..

Kuinka moni joukkueeseen valituista pelaajista tulee olemaan laitureita, kuinka moni senttereitä, puolustajia ja maalivahteja?

– Kyllä maalivahteja on 3 tai 4.. Puolustajia 15-20, senttereitä 5-10, laitureita 15-20.. Valinnanvaraa riittää..

Miten tulet peluuttamaan pelaajia harkkakaudella? Peluutatko alussa valitsemaasi miehistöä arvokisojen loppuun asti, vai vaihtuvatko miehet välillä?

– Harjoituskaudella kokeillaan monia ketjukoostumuksia, joita muutetaan varmasti niin kauan, kun oikeat palaset loksahtavat kohdalleen.. Ennen kisakautta kuitenkin valitsen kokoonpanon, joka on menestynyt harkkakaudella..

Miten valitset lopullisen 28 pelaajan kisaryhmän?

– Harjoituskaudella parhaiten osaamisensa näyttäneet pelaajat otetaan kisäryhmään mukaan, joten harkkakausi muodostuu tärkeäksi pelaajille..

Miten tulet tekemään yhteistyötä pelaajien seurajoukkueiden kanssa?

– Kyllä yhteyttä otetaan PPM-postin kautta ja kerron mielipiteeni, miten pelaajaa tulisi harjoittaa..

Miten tulet seuraamaan pelaajan taitojen muutoksia kauden aikana?

– Kyllähän sitä varmasti seurataan.. Jos pelaajan seura ei suostu yhteistyöhön harjoittelun kanssa, siirretään pelaaja penkille, ja odotetaan niin kauan, kunnes seura on saanut haluamansa taidon kehitettyä haluamalleen tasolle, jonka jälkeen otetaan yhteyttä uudelleen ja kysytään, jospa nyt seura suostuisi yhteistyöhön..

Kuinka merkittävänä pidät pelaajien energioita? Vaikuttaako 10 energiapisteen ero mielestäsi paljon kokoonpanoa valittaessa?

– Kyllä energia hieman merkitsee, mutta ei tuo 10 energiapisteen ero kovinkaan suuresti vaikuta kokoonpanoon, tietenkin tärkeissä peleissä asiaa katsotaan toiselta kannalta..

Miten aiot peluuttaa maalivahteja harkkakaudella ja kisakaudella?

– Maalivahteja peluutan harkkakaudella melko tasapuolisesti, jonka jälkeen valitaan kisakaudelle ykkös- ja kakkosmaalivahti.. Kisakaudella ykkösmaalivahti pelaa suurimman osan peleistä ja kakkosmaalivahti tulee pelaamaan pari ottelua..

Taktiikat

Miten luot taktiikan peliin? (Tuijotatko taktiikka vs. taktiikka -analyysejä ja uskot tietäväsi millä vastustaja tulee, vai miten lähestyt vastustajan scouttausta?)

– Kyllä katson taktiikoita, joilla vastustaja pelaa, mutta en aina välttämättä käytä sopivaa taktiikkaa sitä vastaan, jos katson, että mahdollisuudet voittoon ovat hyvät ilman ns. vastataktiikkaa..

Aiotko vaihdella pelaajia taktiikoiden ja vastustajien mukaan MM-kisoissa?

– Kyllä mahdollisesti vaihdan pelaajia, jos katson, että se on tarpeellista..

Miten aiot käyttää eri intensiteettejä MM-kisoissa?

– Normaalia ja matalaa käytetään alkulohkoissa, riippuen vastustajan tasosta ja pudotuspeleissä sitten käytän normaalia tai korkeaa…

Kuinka tarkasti aiot scoutata vastustajia MM-kisoissa?

– Scouttaan vastustajat melko tarkasti.. Taktiikat katsotaan ja millaiset ketjuyhdistelmät vastustajalla on, jonka mukaan sitten kokoonpano asetetaan..

Tiedottaminen

Miten aiot tiedottaa Maajoukkueen tapahtumista?

– Mahdollisesti lehdistötiedotteilla, jos se on mahdollista.. Foorumeille kirjoitan ennakot ja analyysit jokaisesta ottelusta ja myös Magazineen olisi tulossa jotain pientä informaatiota..

Jos häviät ensimmäiset kolme peliä ja kritiikkiä alkaa tulla ovista ja ikkunoista, jatkatko omalla linjallasi, vai muutatko asioita kritiikin mukaan? Kuinka paljon otat huomioon muiden managereiden mielipiteitä?

– Kritiikki voi olla myös hyödyksi, sen kautta opitaan.. Tietenkin jos suuri osa managereista ovat minun linjaani vastaan, kysyn, mitä olisi sitten tehtävä toisin..

Löytyykö sinulta kielitaitoa vastata postiisi tuleviin englanninkielisiin kysymyksiin?

– Kielitaitoni on kiitettävää luokkaa, joten ongelmia englannin kanssa ei ole.. Tietenkin jos kysymykset tulevat jollain toisella kielellä (esim. tshekki, slovakia), kysyn varmasti kääntäjiltä apua.. 😀

Leave a comment